Правосъдният министър Надежда Йорданова е подписала наредба за промени в образованието по

...
Правосъдният министър Надежда Йорданова е подписала наредба за промени в образованието по
Коментари Харесай

Правосъдният министър: Всички студенти, които завършват право, ще държат един и същи изпит

Правосъдният министър Надежда Йорданова е подписала наредба за промени в образованието по право и тя ще бъде качена заа публично разискване, стана ясно в предаването " Лице в лице " по БТВ:

" Днес срещаме обществото и разясняваме на неговото внимание извънредно значима промяна, тя е обвързвана с висшето обучение по право. Въз основа на стандартите, които залага тази разпоредба, се образоват младите адвокати. Една от огромните промени е в тази значима специалност, всички завършващи млади адвокати да дават отговор на единни стандарти, с цел да има действителна гаранция за качеството на тяхното обучение. 

Всички студенти, които приключват право, ще държат един и същи изпит. Той ще бъде един за всички - без значение къде приключва студентът. Комисията ще бъде избирана на инцидентен принцип от министъра на правораздаването, тъй че ще бъде гарантирана обективната оценка на работата и устните изпити на студентите. 

Предлагаме още една смяна. Въвеждаме набор от умения които младите адвокати би трябвало да добият. " - показа министърът в предаването.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР